понеділок, 20 жовтня 2014 р.

Аптека в саду і на городі

Сьогодні ми запрошуємо вас побувати у ароматному світі лікарських трав. Найбільше їх достигає влітку, а зараз на вулиці осінь. Потрапити в іншу пору року нам допоможе книжкова полиця «Чашка, повна благодаті» та усний журнал „Аптека в саду і на городі ”.
Лікарські рослини ще називають цілющими  чудодійними . Але чи вміємо ми користуватись їх силою, щоб робити дива зі своїм здоров'ям ? За годину цьому навчитись неможливо.  Але зазирнути до загадкового світу рослинних таємниць спробуємо .
Так розпочалася подорож сторінками нашого журналу.
   Сторінка “Аптека в саду і на городі” зацікавила всіх присутніх, бо з нею знайомила  завідуюча Вірівським ФАПом Прокопенко Зоя Василівна, 
з журналу дізнались і про  рослини – талісмани, про лікарські рослини Червоної книги України. 
   Після подорожі скуштували духмяні  лікувальні чаї з м’яти, малини, липи, з варення смородини, калини та шипшини, кожний  пив чай на свій смак.
Чай з м’яти - корисний при шлункових хворобах.
Чай з малини - протизастудний напій.
Чай з варення смородини – багатий на вітаміни .
Чай з липи - корисний при інфекційних захворюваннях.
Чай з шипшини ,калини –  ліки від застуди, кашлю.

Ось і закінчилось наша розмова , яка надала  багато цікавої інформації про лікарські рослини . Це вони піклуються про нас і наше здоров'я , а ми повинні подбати про їх збереження . Для цього необхідно розбірливо та раціонально використовувати рослини , які  ростуть довкола нас .




Немає коментарів:

Дописати коментар