вівторок, 14 лютого 2017 р.

М. О. Рибалко

Рибалко Микола Олександрович – донецький поет, автор більше двох десятків поетичних збірок, лауреат літературної премії імені Миколи Островського (1968рік), лауреат Державної премії імені Т. Г. Шевченка (1985рік).
Народився в с. Оріхово-Василівка Бахмутського району Донецької області 14 лютого 1922 року в селянській родині. За фахом філолог. Закінчив Дніпропетровський університет. Учасник Другої світової війни. У червні 1942 року лейтенант Рибалко прийняв перший бій під Воронежем. У лютому 1945-го на Одерському плацдармі гвардії капітан Рибалко був тяжко поранений, медицина на жаль була безсила, він назавжди втратив зір. Його зброєю стало поетичне слово.

Поетична альтанка «Під сонцем батьківщини» приурочена до 95 річниці від дня народження відомого донецького поета зібрала любителів поезії серед юнацтва. Звучали вірші Миколи Рибалко зі збірок «Очима серця», «Я жив в такі часи», «Незабудки на кургані», «Мить атаки». В яких він знову йшов в люту атаку, то плавив сталь, то оспівував доблесть воїнську і трудову, то допомагав нам зрозуміти чарівність природи та кохання.

Немає коментарів:

Дописати коментар