середу, 15 лютого 2017 р.

Про виконавче провадження

     З метою підвищення рівня правової обізнаності населення в бібліотеці відбулась зустріч з представником Добропільського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області старшим державним виконавцем Бєгєй Тетяною Степанівною. Присутнім розповіли  що чекає на осіб, які є контрагентами боржника у виконавчому провадженні згідно нової редакції Закону України «Про виконавче провадження». (Докладніше додається)
Добропільський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області  повідомляє, новим Законом України «Про виконавче провадження» значно розширені повноваження державних виконавців. Зокрема, статтею 53 закону введено новелу: звернення стягнення на майно боржника, що перебувають в інших осіб : виконавець має право звернути стягнення на майно боржника, що перебуває в інших осіб, а також на майно та кошти, що належать боржнику від інших осіб.
Зазначені особи зобов’язані подати на запит виконавця у визначений ним строк відомості про належне боржнику майно, що перебуває у них, та майно чи кошти, які вони повинні передати боржнику.
Після надходження відомостей про наявність майна боржника виконавець проводить опис такого майна, накладає на нього арешт, вилучає його і реалізує в установленому цим Законом порядку. Якщо особа, в якої перебуває майно боржника, перешкоджає виконавцю у вилученні такого майна, воно вилучається виконавцем у примусовому порядку.
Готівка та майно, що належать боржнику від інших осіб, вилучаються виконавцем у таких осіб у присутності понятих.
На належні боржникові у разі передачі від інших осіб кошти, що перебувають на рахунках у банках та інших фінансових установах, стягнення звертається виконавцем на підставі ухвали суду в порядку, встановленому цим Законом.
За ухилення від виконання розпоряджень виконавця особа, в якої перебуває майно боржника, несе відповідальність відповідно до закону.


Немає коментарів:

Дописати коментар