пʼятницю, 13 березня 2020 р.

"Планета ювілярів"


 Берегиня української поезії.
До ювілею Ліни Василівни Костенко бібліотека підготувала викладку – портрет «Висока жінка, горда наче бунт», матеріали якої, ознайомлять користувачів з творчим надбанням поетеси, відкриють її неповторний поетичний світ, який полонить читачів з першого рядка.
Впродовж свого життя Ліна Костенко дарує шанувальникам щирість своєї душі, філософське осмислення життя, красу українського слова. Вкрай малослівна щодо себе самої, Ліна Костенко залишає нам право побачити у віршах відблиск свого життя, тяжкої письменницької праці, високих почуттів.








Поетичний світ Максима Рильського.
Цього року Україна відмічає 125-річний ювілей класика української літератури Максима Рильського. Він - поет, вчений, громадський діяч. Для  нинішніх поколінь він поет – мудрець, глибокий філософ, тонкий лірик.
 Щоб ознайомити і нагадати читачам про життєвий і творчий шлях Максима Тадейовича Рильського в   бібліотеці  діє ювілейна  полиця «Поетичний світ Максима Рильського». Серед книг, представлених читачам,особливе місце належить книзі Богдана Рильського «Мандрівка в молодість батька». Це синівський спогад про Максима Рильського, про рідних і близьких поета.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар