середу, 6 травня 2020 р.

"Шлях Великої Перемоги"


8 та 9 травня 2020 року  Україна, разом з усім світом, відзначає День пам’яті та примирення, 75 річницю Перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні.
 Велика Перемога! Її ціна – мільйони життів, котрі забрала війна. Кожна родина втратила когось із рідних на полях бою, багато фронтовиків пішли від нас після війни,  але ще є ветерани – фронтовики, які живуть поряд з нами. Про одного із них я хочу розповісти. Кривенок Сергій Сергійович – ветеран Великої Вітчизняної війни, інвалід I-ї групи. Народився 27 жовтня 1926 року. У 1943 році в 17 років рядовий 594-го мінометного полку, який формувався в м. Єльні (Білорусія), входив до складу 1 Прибалтійського фронту. Рядовий Кривенок Сергій Сергійович брав участь у великомасштабній наступальній операції під назвою «Багратіон», звільняв Литву, Польщу. У лютому 1945 року при виконанні бойового завдання був важко поранений і відправлений до госпіталю, там і зустрів перемогу. Продовжив службу в армії до 1950року.
В 24 роки був демобілізований  і приїхав жити в Україну, в селище Святогорівка, де мешкає і нині. Одружився, народилися діти, виховали з дружиною три доньки і сина. Працював Сергій Сергійович на шахті «Білозерська». Ветеран війни і праці. Зараз радіє життю, дітям, онукам, правнука.
Вітаємо Вас Сергій Сергійович з Перемогою!  

 Подвиг ветеранів війни – еталон мужності та патріотизму. Хоч скільки б минуло часу, ми пам’ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога.  Шануємо та згадуємо наших захисників. Вічна пам'ять загиблим і честь живим!
Ми знову прийдемо до вічного вогню, 
Рокам ніколи пам'яті не стерти
Про тих,хто пережив страшну війну,
І тих, хто залишивсь в обіймах смерті.
Ми знову прийдемо до вічного вогню...
Із нами прийдуть і онуки й діти,
Щоб ветеранам до землі вклонитись,
Щоб вшанувати їхню сивину.
Нехай Господь дарує їм літа,
Тепло і затишок, щасливі дні безхмарні.
Нехай щороку зелень молода
Встеляє килимом стежки у завтра

Пам’ятаємо, пишаємося, дякуємо!





Немає коментарів:

Дописати коментар