пʼятницю, 12 лютого 2021 р.

"Вогненними дорогами чужих країн"

 

15 лютого українці відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам’ятну дату було встановлено згідно з указом (№180/2004 від 11 лютого 2004 року) президента України Леоніда Кучми, і вона є щорічною. Її обрали не випадково. 15 лютого 1989 року завершилося виведення радянських військ із Афганістану. Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року.

Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь майже 40 тис. військовослужбовців.

  День 15 лютого – це не тільки  данина пам’яті загиблим, але і вираз глибокої вдячності всім, хто повернувся додому,  пройшовши жорстоке випробування Афганістану.

В бібліотеці оформлено тематичну полицю «Вогненними дорогами чужих країн», яка складається з книг про війну в Афганістані, статей із періодичних видань, фотографій учасників бойових дій, колишніх воїнів – афганців,  наших земляків Калашник Сергія Вікторовича,  Максимова Олександра Федоровича. Ви є прикладом мужності і відваги.


Вітаю з цією пам’ятною датою вас, ветерани Афганської війни, низький уклін вам, миротворці. Щиро бажаю усім міцного здоров’я, впевненості у собі,   щастя, благополуччя. Хай затишок, добро і шана оточують вас скрізь!


Немає коментарів:

Дописати коментар